onsdag 30 april 2014

tisdag 29 april 2014

Bondage

                       


Bondage innebär att rörelsefriheten begränsas genom användning av t ex handklovar. Ordet bondage kommer från engelskan och betyder ”fjättrande”. 

 

 
 

Populär fantasi

Både män och kvinnor fantiserar om samlag där den ena parten är bunden. Genom att byta roller, bryta invanda rutiner och låta fantasin få utrymme kan sexlivet bli mer spännande och variationsrikt.

Tänk på att när det gäller bondagelekar så är det viktigt att använda sunt förnuft och kärleksfull omtanke. 

Bilden visar ett set med stringtrosor, fängsel, strumpeband och ögonbindel. Allt för 249 kr. Läs mer
 
 

 
 

 

Ökar känsligheten

Mild smärta under sex kan förhöja hudens känslighet då smärta sätter fart på nervsystemet och ger energi till hudens nervändar. Den ökade blodtillförseln i området kan också framkalla en hetta och pirrig känsla. Smekningar som följer efteråt kan upplevas mycket upphetsande.
Du kan t ex öka känsligheten med hjälp av bröstklämmor, paddel eller piskor

Bilden visar Pear satin whip, en snygg och "snäll" piska . Läs mer

 

Förstärker upplevelsen

Genom att använda en ögonbindel så förstärker du upplevelsen. Med fullständigt fokus på nuet och njutning så har du förberett dina sinnen och kropp för sex och förväntningarna och lusten ökar. Du är både avslappnad och spänd på samma gång. Vad kommer att hända nu? 
När du har ögonbindel på så kan även de andra sinnena förstärkas så att du till exempel upplever beröring mer intensivt. 
Du kan använda traditionell ögonbindel eller kroppstejp (som inte gör ont när den tas loss). 
Tips
Darkness är en populär ögonbindel i vårt sortiment. Läs mer
 
 

 
 

 

Ökar spänningen

Genom att använda fängsel så ökar du spänningen i sexlivet. Du är helt i händerna på din partner eller så är din partner utlämnad till dina önskningar och lustar. Du kan bara ta för dig!
Det finns flera olika fängsel att välja mellan t ex rep, remmar, slips, tejp, tumbojor eller handbojor.

Bilden visar  SM Wrist and ankle, för dig som vill bli bunden till händer och fötter. Läs mer
 

 
 

Ikläd dig en roll

Vid bondagelekar hör det ofta till att man använder sig av sexiga underkläder, sexiga dräkter eller ikläder sig en tuffare look för att fullborda upplevelsen av dominans och undergivenhet.
När du har gjort dig vacker och har sexiga kläder på dig så är det oftast lättare att spela ut sin sexighet inför sin partner.
Förberedelserna inför sexakten är också en del av upplevelsen och får kroppen att ställa in sig på njutning.
Bilden visar en snygg läderkorsett. Finns i flera storlekar. Se här
 
 

 
 

 

Ökar variationen

Genom att t ex använda tillbehör som underlättar olika samlagsställningar så kan du testa lite mer avancerat sex.
Det finns till exempel uppblåsbara fåtöljer med handtag, positionsstolar och gungor som gör sexlivet mer varierat och inte så förutsägbart.

Bilden visar ett tillbehör som kan användas vid samlag bakifrån för att mannen ska komma så långt in som möjligt. Läs mer om FF Do it doggie
 

 
 

Bondagelekar

Dominerande roll
Nu är det du som bestämmer. Ta tillfället i akt och be din partner tillfredsställa dig precis på det sättet som du vill. Din auktoritet och självsäkerhet kommer att ge din röst en annan pondus, din kroppshållning blir mer kaxig och din blick är fast. Du vågar och törs. Du räds inte att visa upp dig själv i din fulla potential och i din kåthet. Din partner är som vax i dina händer. Varsågod och ta för dig!

Undergiven roll
Låt dig passivt förföras. Upptäck den erotiska känslan av att bli bunden och passivt tillfredsställd av din dominerande partner. Tänk vad skönt att slippa ta initiativ och undra hur din partner vill bli tillfredsställd. Nu talar din partner tydligt om vad du ska göra. Låt dig svepas med och ge dig hän!

Rollekar
Genom att spela en roll så kan du gå "utanför dig själv" och lättare lämna gamla invanda mönster, tänka nytt och upptäcka nya sidor hos dig själv.

Regler
Tänk på att innan ni börjar kan det vara bra att överens om vad ni får göra och inte. Kom överens om t ex ett kodord eller någon annan signal som betyder "sluta genast". Uppträd inte kränkande eller såra den andre, vilket kan lämna känslomässiga sår. Utsätt inte varandra för risken att skadas, vare sig fysiskt eller psykiskt.



 
 

Nyanserat sex

Många kvinnor, och män också för den delen, har fått upp ögonen för bondage efter att ha läst boken Femtio nyanser av honom. Den kittlar fantasin och sätter fart på livsandarna. Möt våren med ett leende på läpparna...

Ha en bra dag önskar vi på Lustjakt.


 
 

 
 


 

"Ju mer du gläder andra, desto gladare blir du själv".
                                                                                       T Klaveness
                                                    
 

fredag 25 april 2014

Ny webbshop inom kort

Just nu arbetar vi intensivt med vår nya webbutik. Vi lämnar vår egendesignade shop för att gå över till en köpeshop. Det är ett "megajobb" som har tagit över 4 månader hittills.
Det är mycket som ska läggas över och förbättras. Drygt 2500 artiklar som ska överflyttas och alla fakta ska komma på rätt plats, länkar ska ändras, rabatter för kunder och förtjänster för säljare ska bli korrekt. Vi hoppas att vi nu har fått över det mesta och på så sätt kan minimera felen när vi lanserar det nya Lustjakt, förhoppningsvis inom 2 veckor.

Designmässigt så återtar vi en hel del av vårt ursprungliga utseende, vi tar upp färgen beige igen och framhäver våra fina änglar mer.
Här får ni en liten tjuvkik på hur nya Lustjakt kommer att se ut =) Hoppas att ni gillar den.


onsdag 23 april 2014

Glidmedel både vid torrhet OCH fuktighet

Många tror att fuktigheten har med upphetsningen att göra, men så behöver verkligen inte vara fallet.
Våra kroppar kan av olika anledningar förändras för en period eller med tiden kanske pga 
  • barnafödande
  • att hon är i klimakteriet
  • ålder
  • medicinering
  • sjukdom
  • neurologiska skador 
  • eller om hon är stressad etc.
Ett glidmedel kan med fördel användas i dessa fall som kvinnan producerar tillräckligt med sekret.
Det är mycket viktigt att inte ha samlag utan glidmedel om det saknas eller finns för lite lubrikation, då det kan ge både kroppsliga och psykiska problem framöver.

Ett glidmedel är minst lika användbart även då sekretproduktionen(fuktigheten) är god, då känslan med ett glidmedel blir helt annorlunda än utan.  
Många glidmedel är även utmärkta som massageoljor och kombinationen massageolja/glidmedel är ofta oslagbar när det kommer till att göra ens partner upphetsad. - Smek och lek med glidmedel för att upptäcka nya känsliga zoner.

65102

Glidmedel på kondomer 

Kondomer är i princip alltid glidmedelsbehandlade för att de inte ska torka ut i förpackningen och för att de ska vara enklare att rulla på. Detta glid brukar alltid vara 100% silikonbaserat. Använd aldrig oljebaserade glidmedel tillsammans med kondom då detta kan lösa upp kondomerna.


Glidmedel vid annan penetration3890

Glidmedel kan också underlätta vid andra tillfällen i vardagen vid införandet av tampong eller febertermometer eller liknande. Vid användandet av knipkulor gör ett glid att det blir bekvämare att både föra in dem och ta ut dem.


56565

Glidmedel och graviditet

Om du försöker att bli gravid så bör du om det är möjligt undvika glidmedel. Inte för att det finns självklara problem med glidmedel och befruktning utan för att vi tycker det är bättre att vara på den säkra sidan. Men har du problem med lubrikationen så är det bättre med ett glidmedel än inget alls. Välj då helst ett vattenbaserat glidmedel.



60069


Glidmedel vid oralsex

Det finns ätbara och smaksatta glidmedel som passar extra bra vid oralsex. Dessa glid är alltid vattenbaserade.
Tips: Tycker du om smultron så kanske Invits wild strawberry är ett glid för dig.


Glidmedel på sexleksaker i silikonmaterial

De flesta tillverkare avråder från användning av silikonbaserat glid på produkter i silikonmaterial då dessa kan ha en negativ inverkan på materialet. Använd istället vattenbaserat glid. Det råder dock delade meningar om detta. Läs artikel

Tips 9079på bra vattenbaserat glid

Lube 4 you - ett prisvärt och helt neutralt vattenbaserat glid.
Det är perfekt att använda detta vattenbaserade glid när du bara vill ha lite "starthjälp".


1787

Tips på bra silikonbaserat glid

Eros Woman silicone care - Ett mycket bra silikonbaserat glidmedel som har ett långvarigt glid och bra glidegenskaper. Innehåller även aloe vera och E-vitamin för bästa hudvård.
Perfekt även vid massage.

tisdag 22 april 2014

första dagen efter påsk

Första dagen efter påskledigheten består till största delen av att packa helgens alla order så att de kommer iväg idag, samt svara på alla mail som inkommit under påsken.
Därefter så jobbar vi på för fullt med vår nya webbutik som förhoppningsvis lär dyka upp live inom kort, kanske nästa vecka?

Här ser vi Stina, en av de som jobbar på vårt lager som här är i full gång med att packa order.

torsdag 17 april 2014

GLAD PÅSK

Nu har vi packat färdigt alla gårdagens order och svarat på alla mail mm, så nu tar vi strax påskledigt och önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK med den här bilden på Carita som jobbar på vårat lager, med ett gott påsk ägg i högsta hugg =) 

onsdag 16 april 2014

Lustexperter

Då vi ofta får frågor som inte bara handlar om hjälpmedel och sexleksaker, utan ofta så handlar frågorna om kroppen eller psyket. Frågor där vi inte alltid har utbildning, så därför har vi ett samarbete med experter inom olika områden. Exempelvis psykologer, livsstilscoacher, sjukgymnast, familjeterapeut, barnmorska, sexolog, androlog, urolog mfl. En sida där man kan ställa frågor till experter eller läsa vilka frågor/svar andra har ställt tidigare.

Här hittar ni den sidan: Lustexperter.se 



tisdag 15 april 2014

Huden

 
 

Huden återspeglar känsla

Vår hud återspeglar vårt hälso-och sinnestillstånd. Vi kan skina av hälsa, blekna av skräck, rodna när vi blir generade eller får gåshud när vi blir berörda av något eller när vi blir rädda.
Kärleksfull beröring är som näring för kroppen och gör att vi håller oss i kontakt med våra innersta känslor.

Bilden visar DVD-filmen Thai massage. Läs mer

 
 

 
 

 

Huden viktig

En hälsosam och vitaliserande hud är viktig för vårt välmående. Den både tar in information (känner värme, vind osv) men är också kroppens yttersta skydd.
Skön beröring bidrar till att huden håller sig levande och ger gensvar. 
Hårdhänt beröring kan ha motsatt effekt. Huden blir i det närmsta känslolös, som till exempel när du får en valk.

Bilden visar en skön massageolja som doftar helt ljuvligt av jasmin. Läs mer
 

 
 


Massage för ökad känslighet

Använd en massageolja och stryk ut oljan med handflatorna med nedåtriktade och lätt svepande rörelser. Dra med fingertopparna som en kratta över huden, en hand i taget. Återgå till handflatorna och alternera dem emellan. Är det någon skillnad i upplevelse?
Minska trycket ytterligare och låt fingertopparna bara nudda mycket, mycket lätt över huden. Det är en mycket eggande och kittlande beröring som kommer att få nervändarna att vibrera.
Ansiktet, speciellt läpparna och öron är mycket känsliga. Handflatorna, fotsulorna och längs ryggraden är också bra områden. Du kan också smeka lätt, lätt över bröstvårtor och nederdelen av magen, ner mot könsorganen. 
Huden kommer att bli överfull av sensuella känslor och ökad känslighet så nu är det ett perfekt tillfälle att få en fantastiskt sexupplevelse.

lördag 12 april 2014

Annorlunda fångst

Idag måste jag bara skriva om en rolig och annorlunda artikel som jag hittade i en tidning igår. Närmare bestämt i en Norsk tidning, andalsnes-avis.no

Den handlar om en fiskare som på måndagskvällen skulle dra upp de nät han tidigare hade lagt ut. Som vanligt så var det en hel del torsk i näten. Nätet innehöll exempelvis en riktig baddare på 5-6 kg och när han rensar denna torsken, så hittar han en - dildo!
Hur denna har kommit i torskens mage är inte lätt att veta, men han gissar på att det finns en frustrerad hustru som har kastat den överbord från ett fartyg, som kanske har gått i Barents hav och när dildon gått mot botten med "simmande rörelser" så har torsken trott att det var en fisk och slukat den. 

Torsken var välgödd och fin, så den verkar inte ha lidit någon nöd av sitt udda maginnehåll.
En tråd från dildons motor sticker ut från den bakre delen som för övrigt är tom, om dildon var förstörd innan den kastades är omöjligt att veta, men fiskens mage innehöll inga batterier i alla fall ;)  


Denne dildoen har vært i magen på en torsk, som Bjørn Frilund tok på sildegarn, den 7. april. Hvor dildoen ellers har vært hen må bli opp til fantasien å tenke seg.
(Foto: Anders A. Hagen)

Källa: Åndalsnes avis

fredag 11 april 2014

Sex efter graviditet och förlossning



Det är väldigt individuellt hur vi ser på, känner och upplever sex efter genomförd graviditet och förlossning. Kroppsligen så går det ofta bra att genomföra samlag fyra till sex veckor efter en komplikationsfri förlossning men ofta så är man inte psykiskt riktigt redo än.
Vanligen förekommer naturliga bristningar i mellangården och slidan och dessa behöver läka ut innan det går bra att ha samlag igen, men sex kan man ha på många andra sätt.- Endast din fantasi sätter gränserna.

Som kvinna är det mycket som ändrar sig i kroppen efter en graviditet och förlossning. Alla hormoner som hoppar runt i ens kropp och kroppen ser heller inte ut som den gjorde innan graviditeten. Helt plötsligt så har man också en liten bebis som behöver ens fulla uppmärksamhet och sexlivet känns kanske inte alls lika viktigt längre, låt det ta den tid du behöver för att komma underfund med er nya verklighet. Många upplever det som om de lever i en "bubbla" men efter några månader så börjar allt falla på plats igen.

Sexlusten kan försvinna helt för en del kvinnor medens andra inte känner sig minsta annorlunda än före graviditeten. Kanske så har man spruckit, blivit klippt, gjort kejsarsnitt, fått hemorrojder, har flytningar, lider av nedstämdhet, postpartumdepression, är trött eller "bara" är väldigt öm länge i underlivet då också östrogenhalten i kroppen förändras under en tid.
Det är också olika hur lång tid man har avslag  (blöder) efter förlossningen, under denna tid så är man mera infektionskänslig än normalt. Avslaget upphör oftast efter 6 - 10 veckor. Om du vill ha samlag innan avslaget har försvunnit ska du använda kondom pga infektionskänsligheten.
Många kvinnor vill göra efterkontroll hos barnmorskan innan de har samlag första gången även om de mår bra, för att få bekräftelse på att allt är läkt och ser fint ut. Efterkontrollen sker från 8 veckor och framåt.
Psykologiskt så kan det ta lång tid innan kvinnan åter är redo för att ta upp sexlivet igen. Det är en stor omställning både kroppsligen och psykiskt att bli mamma. Det är viktigt är att ni vågar prata om förändringen och ger varandra tid, uppmärksamhet och närhet på andra sätt. Närhet är otroligt viktigt för båda parter efter en förlossning, kanske speciellt för mannen som många gånger blir lite "utanför" i mamman och bebisens nya gemenskap, då bebisen är helt beroende av bara mamman.
Kela, kramas, massera, mys, prata och smek varandra tills man funnit njutningen igen - stressa inte med samlag, det kan ta tid att väcka upp lusten helt och hållet igen. Stressar man på det hela så blir det en negativ upplevelse, sex skall ju vara något positivt och vackert som man delar tillsammans.

Vid amning minskar halten av östrogen vilket ofta resulterar i torra och sköra slemhinnor vilket i sin tur resulterar i mindre lubrikation/fuktighet och ömhet i underlivet. Först när du slutat att amma och östrogennivån höjs till den normala igen, kommer du att läka riktigt ordentligt.
Använd ett bra glidmedel för att avhjälpa/minimera detta problem. Gärna ett silikonbaserat glidmedel som ger bättre och långvarigare glid. Vattenbaserade glidmedel kan ofta upplevas "klistriga" efter en stund.


torsdag 10 april 2014

Träna med knipkulor

Inkontinensproblem


Urininkontinens är
en vanlig åkomma som yttrar sig i att man ofrivilligt läcker urin i samband med
att belastningen på muskulaturen kring urinblåsan ökar genom exempelvis
nysningar, hosta, skratt, vid utövning av fysisk aktivitet.

cirka 500 000 av Sveriges kvinnor lider av
inkontinensbesvär i olika stor omfattning, men mörkertalet är stort då man
räknar med att endast ca 30% söker hjälp för sin urininkontinens. (Problemet
är vanligare hos kvinnor än bland män.
) Om man tar detta i beaktning så är
det nog inte fel att påstå att de flesta kvinnor bör träna sin
bäckenbottenmuskulatur redan i ett tidigt skede av livet. Då har du en större
chans att lyckas förebygga problemen. Om du nyss har fött barn så kan det vara
extra viktigt att börja träna muskulaturen, då inkontinens är betydligt
vanligare bland kvinnor som fött barn. Även ålder och övervikt påverkar
starkt förekomsten av inkontinens.


Olika typer av inkontinens
Det finns flera olika typer av
inkontinensbesvär. Det kan också hända att du har en kombination av flera.
Ansträngningsinkontinens
Det är ett vanligt problem att kvinnor
läcker några droppar urin i samband med t ex motion, hostar, nyser eller lyfter
tungt.
Trängningsinkontinens
Man blir plötsligt mycket kissnödig och
kan nästan inte hålla sig fast det egentligen bara kommer en liten urinmängd.
Vanligt att man får springa oftare på toaletten, även nattetid.
Blandinkontinens
Problem både vid ansträngning och plötslig
kissnödighet.
Neurogen blåsstörning
Kan läcka eller kissa på sig när som helst
utan någon anledning. Förekommer t ex vid neurologiska sjukdomar och
ryggmärgsskador.
Överfyllnadsinkontinens
Här förkommer ofta ett kontinuerligt eller
periodiskt urinflöde. Denna inkontinens är vanligare hos män än kvinnor och
uppstår oftast när blåsan inte kan tömmas helt pga. svaga
blåsmuskelsammandragningar eller pga. hinder som kan orsakas av exempelvis prostataförstoring
eller försnävnad av urinröret pga. ärrbildningar. Det kan också bero på
mediciner med exempelvis antihistaminer eller nervskador.

Knipkulor

Kulorna
är speciellt utformade för att vara till hjälp att förstärka effekten av
bäckenbottenträning. 
Flertalet studier visar att kvinnor som har inkontinensbesvär
blivit botade, eller fått betydligt minskade besvär efter att de tränat med
knipkulor. Genom bäckenbottenträning får kvinnor en bättre känsla för
bäckenbottens funktion, och det tränas oftast med så kallade
"knipövningar".
Det kan
vara svårt att lära sig den rätta tekniken för dessa övningar. En undersökning
visade att även om kvinnor fått undervisning i att använda rätt teknik vid
bäckenbottenträning, så gjorde de fel. Knipkulorna underlättar träningen och
gör så att du kniper rätt, samt att de ger träningen större effekt.



Hur gör man när man använder knipkulor? 







Vill du läsa mer om knipkulor, bäckenbottenträning och inkontinensbesvär så kan du göra det här: knipkulor