tisdag 28 juli 2009

Parrelation


Att träffa någon som man tycker om och som tycker om en själv så mycket att man vill dela all sin tid tillsammans är en dröm för många.
Redan från unga år lär vi oss att den livslånga kärleken tillsammans med en person av det motsatta könet är det vi bör sträva efter. Trots detta ökar separationer och skilsmässor.
Det är inte enkelt att leva tillsammans med en annan människa. Att dela livets glädjeämnen tillsammans är roligt, men när svårigheter och vardagstristess tränger sig på blir situationen inte lika enkel.
Ofta tittar vi på andra par i vår omgivning och tycker att de verkar ha ett perfekt liv, men de flesta par går igenom svåra perioder någon gång i sitt liv.

De farligaste hoten mot ett lyckligt förhållande
* Bristande kommunikation
Att prata förbi varandra kan leda till många missförstånd. Försök att ta er tid att berätta hur ni mår och vad ni verkligen känner. Kom ihåg att ingen kan läsa någon annans tankar.
* Uppoffring
Många känner att de uppoffrar sig för den andra partnern. Tänk igenom vem du egentligen offrar dig för, dig själv eller någon annan. Vet din partner om att du inte tycker om att göra det du gör för hans eller hennes skull?
* Tristess och leda
Försök hitta en balans mellan att göra saker tillsammans och att utveckla egna intressen. Ta ledigt från vardagen ibland och gör någonting nytt. Eller ta ledigt från jobbet och se på video hela dagen.
* Att ta varandra för givet
Berätta för din partner att du fortfarande älskar honom eller henne och att du fortfarande är glad att det blev ni två. Många glömmer bort att visa sina känslor och tar för givet att den andre personen ska vara medveten om dem ändå. Kärleksförklaringar kan vi aldrig få för mycket av.


Inga kommentarer: