fredag 9 januari 2009

Sex efter förlossning.


Sex efter förlossning är ett stort problem för många. Jag pratar ofta med kvinnor som har väldiga problem med smärta vid samlag under väldigt lång tid efter förlossningen, många undrar om det alltid kommer att vara så framöver.
Det vanligaste är att man har torra och sköra slemhinnor under den tid som man ammar, samt några veckor efter avslutad amning. Därefter brukar det rätta till sig för de allra flesta.

En del kvinnor har dock problem ännu längre, vilket ofta kan bero på att nerver har tagit skada vid förlossningen genom att man blivit klippt eller att man har spruckit kraftigt.

Något som underlättar samlag är att använda ett bra glidmedel. Här är ett som är extra bra för kvinnor med känsligt underliv.
Detta glid är också bra att använda om man drabbats av hemorrojder.
Smörj ändan med lite glidmedel när du känner att det är dax att gå på toaletten. Genom att smörja innan så irriterar det inte lika och hemorrojderna får chans att läka och går tillbaka lite snabbare.

3 kommentarer:

MADELEINE sa...

Bra inlägg ;-) Tänke tipsa er om bloglovin (www.bloglovin.se) där man kan lägga till alla bloggar man följer och lättare hålla koll. Lägg gärna till mig där ;-) Ha en bra helg!!

Sexkammaren sa...

Nu kom jag att tänka på en sak som min tjejkompis sa idag.

Det är ju viktigt att använda knipkulor när man är ung för att förhindra inkontinensbesvär och läckage. Men min vän sa att det är ju dumt att träna för mycket med kulorna innan man blir gravid och skall föda för om muskelaturen är riktigt tränad är det väl svårare att föda vaginalt?
Kompisens faster hade gjort detta, tränat och vart duktig och vid förlossningen ville det inte släppa igenom bebisen pga att muskelaturen var så tränad så dom fick snitta henne..

Då är det väl bättre att träna efter förlossning istället?

Lustjägarna sa...

Jag tycker nog att det är bra att träna knipövningar innan förlossning.
Ytterst få råkar ut för att ha svårare att föda normalt för att de är för vältränade. Tror nog att risken är stor för att de ändå har haft problem med normal förlossning.

Jag har aldrig hört att det är negativt att vara vältränad inför förlossningen.
När man har tränat sin bäckenbottenmuskulatur så känner man enklare när man spänner sig och när man slappnar av.
Orgasm är också något som tränar bäckenbotten väldigt mycket och då skulle man inte kunna få för många orgasmer heller ;)

Nej, träna på för det är fler fördelar med att hålla sin bäckenbottenmuskulatur i trim.